Середа, 22.05.2024, 01:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


      Державне агентство водних ресурсів України
      Львівське обласне управління водних ресурсів

      Львівська гідрогеолого-меліоративна експедиція

Меню сайту
Статистика

Головна » 2011 » Червень » 30 » Вплив регулювання водно-повітряного режиму ґрунтів на урожайність сільськогосподарських культур Львівщини
13:52
Вплив регулювання водно-повітряного режиму ґрунтів на урожайність сільськогосподарських культур Львівщини
       Регулювання водно-повітряного режиму на меліорованих землях, представлених торф'яними і суглинковими ґрунтами, має певні особливості. Дослідами, проведеними Львівською гідрогеолого-меліоративною експедицією по двосторонньому регулюванню водно-повітряного режиму на Солокійській і Яричівській осушувальних системах, представлених потужними торфами, встановлено, що без проведення кротового дренажу регулювання на них малоефективне. Дані депресійних кривих між каналами показують, що інфільтрація води із каналів при закритих шлюзах без кротового дренажу діє лише на відстань до 5-10 метрів від них, а з кротовим дренажем - на всьому міжканальному просторі. Отже, проведення кротового дренажу на осушувально-зволожувальних системах, представлених торфовими ґрунтами, сприяє швидкому відводу надлишків води у вологі роки і їх швидкому накопиченню в засушливі періоди. Термін його працездатності 2-3 роки. Все це сприяє і підвищенню врожаїв сільськогосподарських культур.
       На суглинкових ґрунтах найкраще себе зарекомендували системи з двостороннім регулюванням водного режиму ґрунтів із зволоженням кореневмісного шару через дрени і подачею води через гирла дрен.
Переглядів: 848 | Додав: johnkor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Веб-представництва
Контакти
  
  Львівська ГГМЕ

  вул. Л. Українки, 51, 
  с. Малехів,
  Жовківського р-ну,
  Львівської обл., 80383.

  т. (032) 224-58-39, 
  т./ф. (032) 224-58-38,
  бухгалтерія: т. (032) 224-58-93
  e-mail: lvggme@gmail.com

Архів новин

Copyright ЛГГМЕ © 2016
Конструктор сайтів - uCoz