П`ятниця, 26.04.2024, 14:17
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


      Державне агентство водних ресурсів України
      Львівське обласне управління водних ресурсів

      Львівська гідрогеолого-меліоративна експедиція

Меню сайту
Статистика

Головна » 2017 » Серпень » 31 » Стан водних об'єктів під пильною увагою громадян
07:32
Стан водних об'єктів під пильною увагою громадян

 

   Науково-технічний прогрес, зростання масштабів господарської діяльності зумовлюють посилення антропогенного тиску на довкілля, що спричиняє порушення рівноваги в навколишньому природному середовищі та викликає загострення соціально-економічних проблем.
      Водночас, з використанням невідновлювальних сировинних та енергетичних запасів збільшується забруднення довкілля, особливо водних ресурсів та атмосферного повітря, зменшуються площі лісів і родючих земель, зникають окремі види рослин, тварин тощо.
Уряд ухвалив рішення про запровадження обліку поверхневих водних об’єктів в Україні. Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак пояснив, що прийняття постанов КМУ дозволить запровадити облік поверхневих водних об’єктів в Україні, який був до цього часу відсутній, а також привести у відповідність законодавчі акти України щодо впровадження інтегрованих підходів в управлінні водними ресурсами за басейновим принципом.
      До цього часу зазначений облік не здійснювався, започаткування його ведення дозволить створити реальне підґрунтя на основі кількісного аналізу для достовірної оцінки поверхневих вод України, а також об’єктивного інформування громадськості про стан водних ресурсів України.

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), на урядову «гарячу лінію» надходить чимало звернень щодо забруднення водних об’єктів. Зокрема, громадяни звертались із скаргами на забруднення малих та великих річок, озер та ставків відходами, що утворюються внаслідок функціонування підприємств, забруднення побутовими відходами, а також забруднення водойм іншими речовинами, джерела витоків та скидів яких встановити на момент звернення не вдалось.

Переглядів: 315 | Додав: johnkor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Веб-представництва
Контакти
  
  Львівська ГГМЕ

  вул. Л. Українки, 51, 
  с. Малехів,
  Жовківського р-ну,
  Львівської обл., 80383.

  т. (032) 224-58-39, 
  т./ф. (032) 224-58-38,
  бухгалтерія: т. (032) 224-58-93
  e-mail: lvggme@gmail.com

Архів новин

Copyright ЛГГМЕ © 2016
Конструктор сайтів - uCoz