П`ятниця, 26.04.2024, 07:07
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


      Державне агентство водних ресурсів України
      Львівське обласне управління водних ресурсів

      Львівська гідрогеолого-меліоративна експедиція

Меню сайту
Статистика

Головна » 2017 » Серпень » 13 » Презентація заходів з реформування водогосподарської галузі
18:17
Презентація заходів з реформування водогосподарської галузі

Ірина Овчаренко презентувала заходи з реформування водогосподарської галузі
Голова Держводагентства Ірина Овчаренко взяла участь у засіданні круглого столу на тему: «Реформування управління водними ресурсами та водного господарства в Україні», що відбувся під головуванням заступника Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Миколи Кузя.

Тому Агентством при підтримці проекту «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» розпочало розробку геопорталу «Водні ресурси України». Це один з елементів «прозорості», коли кожен бажаючий громадянин зможе отримати реальну інформацію про річку, яка його цікавить. Разом з тим, учасникам заходу було представлено нову організаційну структуру водогосподарських організацій, яка відповідає басейновому принципу управління водними ресурсами, відповідно до європейських стандартів. 
Представлена структура базується на поєднанні функції управління водними ресурсами за басейновим принципом та експлуатаційної складової, що в умовах сьогодення робить її функціональною та здатною складати і реалізовувати плани управління річковими басейнами. Відповідно до виділених басейнів та суббасейнів річок планується утворити 14 басейнових управлінь, які будуть координувати роботу відповідних 12 офісів водних ресурсів, а саме: у басейні Дніпра будуть створені 5 басейнових управлінь (Прип’яті, Десни, середнього Дніпра, Росі та нижнього Дніпра), а також 6 офісів водних ресурсів (Волинський, Рівненський, Сумський, Полтавський, Черкаський і Дніпропетровський), у басейні Дністра: одне басейнове та координовані ним Тернопільський і Хмельницький офіси водних ресурсів, у басейні Дунаю та річок Причорномор’я: три рівнозначних басейнових управління (БУВР Тиси, БУВР Пруту та Сірету, БУВР нижнього Дунаю та річок Причорномор’я), у басейні Південного Бугу: одне басейнове управління та координовані ним Кіровоградський та Миколаївський офіси водних ресурсів, у басейні Дону: Басейнове управління Сіверського Дінця та Нижнього Дону та координовані ним Харківський та Донецько-Луганський офіси водних ресурсів, у басейні Вісли: Басейнове управління річок Західного Бугу та Сяну, у басейнах річок Приазов’я та Криму: відповідні два басейнові управління.
Такий організаційний блок дасть можливість управляти не за адміністративно-територіальним принципом, а за басейновим. Тобто, при управлінні водними ресурсами в басейні буде враховуватися екологічна ситуація як вище, так і нижче за течією річки, адже області будуть спільними учасниками одного процесу. Окрім цього, буде здійснена оптимізація районних та міжрайонних управлінь. Їх укрупнення буде здійснюватися з урахуванням технологічної цілісності меліоративних систем, об’єднання територіальних громад, оптимальної схеми обслуговування та рівномірного навантаження на новоутворені організації. Підсумовуючи сказане, Ірина Овчаренко зазначила, що розуміючи головну мету впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами – досягти «доброго» стану води – рухаючись зазначеним шляхом, ми створимо ефективну систему державного інтегрованого управління водними ресурсами в Україні.

Переглядів: 300 | Додав: johnkor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Веб-представництва
Контакти
  
  Львівська ГГМЕ

  вул. Л. Українки, 51, 
  с. Малехів,
  Жовківського р-ну,
  Львівської обл., 80383.

  т. (032) 224-58-39, 
  т./ф. (032) 224-58-38,
  бухгалтерія: т. (032) 224-58-93
  e-mail: lvggme@gmail.com

Архів новин

Copyright ЛГГМЕ © 2016
Конструктор сайтів - uCoz